Honda předvede „e:TECHNOLOGY“ na Ženevském autosalonu

Společnost Honda představí na Ženevském autosalonu 2020 zcela nové modely Jazz a Crosstar společně s řadou elektrifikovaných produktů a inovací v oblasti řízení energií. Tato řada, jejímž jednotícím prvkem je nová značka „e:TECHNOLOGY“, představuje ambice společnosti Honda poskytovat ucelený sortiment elektrifikované mobility a energetických produktů, které vyhovují modernímu životnímu stylu.

Společně se zcela novým modelem Honda Jazz se návštěvníci autosalonu seznámí s elektromobilem Honda e. Tyto dva modely jsou první z celkem šesti elektrifikovaných evropských modelů, které budou uvedeny na trh automobilkou Honda do roku 2022.

Zcela nový model Honda Jazz
V Ženevě bude mít evropskou premiéru nový Jazz hatchback, který je poprvé vybaven moderní dvoumotorovou hybridní hnací jednotkou e:HEV. Konstruktéři společnosti Honda tento malý model kompletně od základů přepracovali. Design, jehož vývoj přinesl nové uhlazené a moderní prvky, opět dodal nadčasovému tvaru modelu Jazz pohlednou jednoduchost.

Nový Jazz je vybaven intuitivní infotainmentovou technologií s možností bezproblémového připojení ve voze. Model Honda Jazz je také vybaven osobním asistentem Honda, integrovaným prvkem umělé inteligence, který se poprvé objevil u modelu Honda e.

Nová verze Crosstar
Pro zvýšení přitažlivosti modelu Jazz japonská značka představuje robustnější variantu Crosstar ve stylu „all road“ či SUV, která cílí na zákazníky s aktivním životním stylem. Nový model Crosstar, který je k dispozici se stejným hybridním pohonem a prvky interiéru, jako standardní model, má zvýšenou světlou výšku, voděodolné čalounění a integrované střešní ližiny.

Vizuální vzhled modelu je posílen odvážnějším designem přední masky, výrazným černým lemováním a stylovými bočními prahy. Hliníková kola specifická pro model Crosstar, která se rozšiřují směrem k ráfku, vytvářejí vyšší pocit stability a umocňují originální vzhled vozu. Modely Jazz a Honda e v rámci expozice „e:TECHNOLOGY“ budou doplněny dvěma hybridními modely CR-V a vytvoří tak kompletní řadu elektrifikovaných produktů společnosti Honda pro rok 2020.

Hybridní technologie e:HEV
Na stánku automobilky Honda na ženevském autosalonu se představí také řada hybridních motorů e:HEV, kterými je vybaven jak hybridní model CR-V, tak nový model Jazz. Systém e:HEV nově vyvinutý pro model Jazz je vybaven dvěma kompaktními elektrickými motory propojenými s benzinovým motorem 1.5 i-VTEC, lithium-iontovým akumulátorem a inovativní převodovkou s pevným převodovým poměrem prostřednictvím inteligentní řídicí jednotky.

Technologie Honda zajišťující konektivitu
Kromě nového sortimentu představí společnost Honda své intuitivní rozhraní umělé inteligence a pokročilé technologie zajišťující konektivitu. Návštěvníci mohou zažít, jak se modely Honda e a zcela nový Jazz hladce integrují s moderním životním stylem pomocí sofistikovaných, snadno použitelných funkcí, jako je systém rozpoznávání hlasových příkazů prostřednictvím osobního asistenta Honda, který je součástí výbavy obou modelů. K vidění bude také sada technologií a služeb zajišťujících konektivitu dostupných prostřednictvím aplikace pro smarthphony My Honda+, která je standardně součástí obou modelů.

Modely Civic Type R GT, Sport Line a Limited Edition
Stánek doplní nová modelová řada Honda Civic Type R a budou zde poprvé veřejně představeny verze Sport Line a Limited Edition. Nejextrémnější výkonové schopnosti společnosti Honda představí vůz Red Bull Racing RB16 Formule 1 2020, vítězný motocykl Repsol Honda Team MotoGP RC213V a motocykl Monster Energy Honda Team CRF450 Rally, který nedávno triumfoval v závodě Rally Dakar 2020.

Mohlo by se vám líbit...